Kevin Brooks - Kendė

8 Eur

Geros būklės knyga.


Leidykla "Alma littera" 2006 m. išleido knygą jaunimui - "Kendė", kurią parašė Kevin Brooks. Jis gimė 1959 m. kovo 3 d.(Devonas, Didž. Britanija) ir nuo pat vaikystės svajojo tapti rašytoju arba roko žvaigžde. Šis autorius yra parašęs ir knygą "Lukas", kuri buvo prilyginta klasika tapusiam kūriniui "Nežudyk strazdo giesmininko", taip pat "Martynas Pigas", "Būtybė" ir kt... Jo knygos yra nominuotos ir apdovanotos paauglių literatūroje. K.Brooks rašymo maniera žavi ir iškart sudomina skaitytoją, jau nuo pirmųjų puslapių negali atplėšti akių. Tokia yra ir knyga "Kendė".

Tai knyga apie nelengvą jaunuolių gyvenimą, painius ir sudėtingus jų santykius.

Pirmiausia mano akį patraukė knygos viršelis. Patiko orginali iliustracija: dailus suglamžytas merginos rūbo kraštelis, o šalia milteliai ir tabletė, netoli nutraukta grandinėlė. Šios detalės suteikia jaukumo paveikslėliui ir kartu parodo slypinčias problemas.

Pavadinimas raudonomis raidėmis pristato pagrindinę šios knygos heroję Kendę.

Ja susižavi Džo, mokinukas ir muzikantas. Jis pamilsta pirmą kartą Londono stotyje sutiktą merginą. Kendė sužavi jį dailia figūra, skaisčiai balta oda ir ryškiai raudonomis lūpomis. Tačiau Džo net neįsivaizduoja, koks yra jo mylimosios gražuolės gyvenimas. Jaunuoliai pamilsta vienas kitą ir pasirįžta priklausomybę įveikti kartu. Tvirtas Kendės sprendimas pabėgti iš baisaus tamsos pasaulio, kuriame ji iki šiol gyveno, ir meilė Džo suteikė merginai viltį ištrūkti iš šio pragaro. Begalinė Džo meilė Kendei neleido pasiduoti priklausomybei, padėjo kovoti ir tikėti geresniu pasauliu.

Labiausiai man patiko kūrinyje subtiliai pateikta meilės kova su šiurpiu tamsos, baimės, smurto, narkotikų ir prostitucijos pasauliu. Man ši istorija įdomi savo realistiškumu, nuotykiais, išgyvenimais, troškimu nugalėti. Tai knyga apie tikrą, kartais žiaurų, kartais nuostabų gyvenimą.

"Kendė" - knyga, kuri labai atvirai pasakoja apie žiaurų narkomanų gyvenimą, supažindina jaunimą su šiuo jų baisiu pasauliu. Jaunos merginos istorija įstrigo mano galvoje. O rašytojo perteikta nuotaika kūrinyje sukėlė daugybę jausmų ir minčių. Tai pamokanti ir verčianti susimąstyti istorija. Todėl "Kendę" patarčiau perskaityti kiekvienam jaunuoliui. Tai tikrai nuostabi knyga!

+ pašto išlaidos

Skelbimas „Kevin Brooks - Kendė“ paskutinį kartą atnaujintas 2016-06-22. Siūlome peržiūrėti naujausią „Grožinė literatūra“ turinį.

1 / 1 Kevin Brooks - Kendė
Nemokamai gaukite pranešimą kai bus patalpintas naujas skelbimas kategorijoje Grožinė literatūra:
Sofija
Kaunas
Skelbimus talpina nuo 2014 metų 08 mėn.
Derybos:
Taip, galima derėtis
Skelbimo nr.:
214088
Patalpino:
Privatus asmuo
Perskaitė:
292
Atnaujintas:
2016-06-22 11:19