Ekologiška jautiena

10 Eur

Apie įmonę
UAB "Agrolinija" pradėjo vystyti veislinės - mėsinės galvijininkystės verslą Kaišiadorių rajone 2010 metais, importavusi 63 grynaveisles Angusų veislės telyčias ir tris bulius iš Vokietijos, Saksonijos - Anhalto žemės galvijų augintojų asociacijos (RSA). 2011 metais ūkis papildomai įsivežė 15 Angusų ir 50 Simentalių grynaveislių telyčių, bei įsigijo du bulius iš Antano Bezaro Angusų ūkio.

Galvijai auginami ekstensyviai - vasarą ganomi natūraliose ganyklose, žiema, tvartiniu laikotarpiu, šeriami šienainiu.

Mūsų galvijų auginimo sistema atitinka gyvūnų gerovės, sveikatos, veterinarijos (auginami galvijai turi sveikos bandos statusą) ir ekologijos reikalavimus.

Gyvuliai laikomi palaidi ganykloje ir tvarte, žiema laikomi ant gilaus kraiko, šeriami tik žoliniais pašarais, karvės ir telyčios kergiamos natūraliu būdu, prieauglis nujunkomas 7 - 8 mėnesių amžiaus.

Bendrovė vysto Angus galvijų veislininkystę bei Angus-Simental mišrinimo schemą galvijams, auginamiems mėsai.

UAB "Agrolinija" yra Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijos (LMGAGA) narė.

Daugiau apie galvijus
Tai sena mėsinių galvijų veislė, išvesta Škotijoje, XIX amžiaus pradžioje iš lėtai bręstančių, juodų, raguotų Aberdeenshire galvijų, kurie buvo sukryžminti su kitomis veislėmis. Angus galvijai plačiai paplitę pasaulyje ir pagal skaitlingumą užima antrąją vietą po Herefordų. Jie nereiklūs, ištvermingi ir lengvai prisitaiko įvairiose sąlygose, pasižymi puikiomis žolinio pašaro vartojimo savybėmis. Aberdynų – angusai yra tvirtos konstitucijos, ryškaus mėsinio tipo, švelnaus tvirto skeleto. Jų liemuo apvalus, ilgas, kojos trumpos. Kaklas trumpas, galva lengva. Aberdynų – angusai yra beragiai ir tą savybę perduoda palikuonims. Plaukai juodi, neilgi, žvilgantys. Tai greičiausiai bręstantys galvijai. Todėl auginant intensyviai, anksti pradeda kaupti riebalus. Skerdenos išeiga įmitusio prieauglio iki 70 procentų. Veršeliai gimsta nestambūs 28–32 kg. Karvės sveria 450–500 kg, buliai – 850 – 1000 kg. Aberdynų – angusų mėsa laikoma skaniausia, todėl šios veislės galvijai yra populiarūs. Atskirose šalyse Aberdynų – angusų selekcija vykdoma skirtingomis kryptimis, tačiau tikslas yra vienas: gauti stambesnius, vėliau bręstančius ir mažiau riebalų kaupiančius gyvulius, nepabloginus mėsos produkcijos ir kokybės. Stambiausi yra Jungtinių Amerikos Valstijų angusai, kiek stambesni už Aberdynų – angusus yra Vokietijos angusai, kurių yra įvežta į Lietuvą. Jų biologiniai ypatumai yra panašūs kaip ir Aberdynų – angusų, tik kiek stambesni. Angusų karvės lengvai veršiuojasi, ši savybė pasireiškia ir kryžminant pieninių veislių karves su angusais. Aberdynų – angusai ir angusai priskiriami prie žemo intensyvumo gamybos veislių.

Užsisakyti galite
http://www.agrolinija.lt/lt/uzsakymas/

Skelbimas „Ekologiška jautiena“ paskutinį kartą atnaujintas 2016-06-22. Siūlome peržiūrėti naujausią „Mėsa“ turinį.

1 / 4 Ekologiška jautiena
Nemokamai gaukite pranešimą kai bus patalpintas naujas skelbimas kategorijoje Mėsa:
Jautiena
Vilnius
Skelbimus talpina nuo 2014 metų 03 mėn.
Skelbimo nr.:
204092
Patalpino:
Profesionalas/verslas
Perskaitė:
2265
Atnaujintas:
2016-06-22 11:23