Amaranto- burnocio arbatą.

10 Eur

Parduodu amaranto (burnočio) džiovintus lapelius.
Tai- jaunystės eleksyras!
Lapai – kalcio ir vitamino C šaltinis...

Maistui ruošiami jie kaip špinatai, valgomi žali, virti, kepti. Iš žalių burnočių lapų gaminamos salotos – puikus garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų, burnotis ypatingą skonį suteikia padažams, sriuboms. Iš burnočių lapų ar žiedų išvirta arbata kur kas labiau nei stipri kava ar juodoji arbata aktyvina organizmo veiklą, be to, ji išsiskiria gydomosiomis savybėmis.

Burnočių lapuose gausu fosforo, geležies, kalcio ir kitų mineralinių medžiagų, vitaminų A, B ir C. Pavyzdžiui, 100 g šviežių lapų yra apie 500 mg kalcio, o 100 gramų burnočių sėklų kalcio yra daugiau negu stiklinėje pieno, fosforo – nei 5 šviežiuose kiaušiniuose. Tad burnočių lapų ir sėklų vartojimas maistui – puiki osteoporozės profilaktika, užtikrinanti sveikus dantis, nagus ir plaukus.

Daug burnočių lapuose beta karotino, kuris būtinas norint išlaikyti gerą regą, jauną ir sveiką odą. Lapuose kaupiasi ir nemažai biologiškai aktyvių medžiagų, ypač rutino ir vitamino C, kurie saugo nuo kraujagyslių trapumo, didina kapiliarų pralaidumą. Karotino ir vitamino C burnočių lapuose gerokai daugiau negu daugelyje daržovių.

Sultinguose ir aromatinguose lapuose yra flavonoidų, pektinų, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir antibakterinėmis savybėmis. Tad burnočių lapai, jų arbatos ar preparatai apsaugo organizmą nuo radioaktyvaus apšvitinimo pasekmių, skatina auglių nykimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Lapuose yra apie 10 proc. pektinų, kurie iš organizmo šalina šlakus ir sunkiuosius metalus.

Burnočių lapų ar jaunų žiedynų arbata gydomos įvairios širdies ir kraujagyslių, inkstų ir šlapimo pūslės ligos, virškinamojo trakto susirgimai. Ji veiksminga ir esant kvėpavimo sistemos uždegimams (bronchitui, laringitui), endokrininės sistemos veiklos (mažakraujystei, avitaminozei) ir menstruacinio ciklo sutrikimams. Be to, burnočių arbata skatina gimdyvių pieno išsiskyrimą, gerina nervų sistemos veiklą, gydo frigidiškumą ir impotenciją, sustiprina vyriškas galias.

Šviežių burnočių lapų sultys dezinfekuoja ir greitai užgydo bet kokias žaizdas, o žiedų ir sėklų nuoviras slopina odos ir gleivinių uždegimus

Skelbimas „Amaranto- burnocio arbatą.“ paskutinį kartą atnaujintas 2016-06-22. Siūlome peržiūrėti naujausią „Kitos daržovės“ turinį.

1 / 1 Amaranto- burnocio arbatą.
Nemokamai gaukite pranešimą kai bus patalpintas naujas skelbimas kategorijoje Kitos daržovės:
Gražvydas
Mažeikiai
Derybos:
Taip, galima derėtis
Skelbimo nr.:
192475
Patalpino:
Privatus asmuo
Perskaitė:
743
Atnaujintas:
2016-06-22 11:19