šafranas
Naudojimas
Dažniausia šafrano pritaikymo sritis - kepiniai: tortai, pyragai, keksai. Šafrano dedama į pudingus, saldžius vaisinius padažus, ledus. Kai kuriose šalyse naudojamas aliejų, sūrių ir gėrimų geltonai spalvai išgauti. Šafranu dažomi daržovių ir žuvies sultiniai. Artimuosiuose Rytuose ir Pietų Europoje šafrano dedama į ryžių patiekalus. Pvz., rizotas (originalo rašyba risotto, nors kalbininkai siūlo naują terminą “daugiaryžis”). Norint suteikti išskirtinio aromato ir gražaus geltono atspalvio, šafrano dedama į ėriuko mėsą, žuvį ir paukštieną. Viduržemio jūros regione naudojamas jūros gėrybių patiekalams ir sriuboms. Gerai dera prie pomidorų ir spagečių patiekalų.
parduodu šafrano prieskonius, pakuoti ne Lietuvoje, taip kad didesne tikimybe, jog nebus priemaišų. 0,5 gr-8 lt. Imant daugiau, galima bus derėtis. Klaipeda
Skelbimas „šafranas“ paskutinį kartą atnaujintas 2011-09-06. Siūlome peržiūrėti naujausią „Įvairūs skelbimai“ turinį.