Parduodu Tibeto Pieno Gryba
Tibeto pieno grybas
Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanu.
Pieno grybo kefyro savybės:
Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius nuvykus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė
Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno,varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.
Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rietį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti.Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusi kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms)
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.
Pilnas gydymo kursas – 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas – 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms,akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.
Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.
Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :
A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.
Antsvorio mažinimas :
Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat reikia 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas . Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai – kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus – stiklinė kefyro su juodos duonos riekele
Vakarienė – obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru
Prieš miegą – kefyras ir šaukštelis medaus.
Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.
Saltinis: http://www.version.lt/index.php?op=ViewArticle&articleId=2260&blogId=40