2012 metu lietuviu kalbos iskaita

Kaina sutartinė

Nebrangiai parduodu kokybiškai parašytas 2012 metų lietuvių kalbos įskaitos potemes. Puikūs darbai, patikrinti mokytojos, ištaisyti ir įvertinti aukštais balais. Turiu parengęs 5-7min. NEC reikalavimus atitinkančias kalbas. Įskaitas rašau ne pirmi metai, todėl žinau ko reikia stipriai kalbai. Šiuo metu esu paruošęs 14 potemių:

12 klasės lietuvių kalbos potemės:
1. Šiandien vis dažniau prabylama apie skaitmeninę knygą vietoj įprastos. Ką jūs manote apie knygą skaityklėje skaitymo kultūros požiūriu? Kokių permainų žmogui gali atnešti tokie pokyčiai?
2. Apie Lietuvos partizanų karą ir jų tragišką likimą sukurta nemažai liaudies dainų. Kodėl? Kokios jos? Iliustruokite savo aiškinimą konkrečiais pavyzdžiais.
3. Šiandien kalbama apie jaunystės kultą – visi privalo būti gražūs, veržlūs, energingi. Ką jūs manote apie diskriminaciją dėl amžiaus ir visuomenę, neigiančią senatvę?
4. UNESCO Pasaulio paveldo konvencija apibrėžia, kas yra pasaulinės reikšmės gamtos ir kultūros paveldas. Ką jūs manote apie šios taptautinės organizacijos paveldosauginę veiklą Lietuvoje, saugomus objektus ir to saugojimo svarbą Lietuvai?
5. Ką manote apie televizijos vaidmenį ugdant visuomenę? Palyginkite skirtingų laidų stilistiką, informatyvumą, profesionalumą.
6. „Kompiuterio išradimas – tai technologinis proveržis, jaukiantis ne tik buitį, bet ir protus. Jis diktuoja savas kalbos taisykles“, – teigia kalbininkas Antanas Smetona. Kaip lietuvių kalba reaguoja į šį technologinį proveržį?


10 klasės lietuvių kalbos potemės:

1. Pristatykite ir įvertinkite kelias jaunimui skirtos lietuviškos žiniasklaidos priemones. Paaiškinkite, kuo jos jums patrauklios, kuo – ne.
2. Kiekviena tauta mandagumą supranta skirtingai. Argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite.
3. Remdamiesi keliais pavyzdžiais, paaiškinkite, kodėl, jūsų manymu, buvo ir yra draudžiamų knygų.
4. Žmonija nuolat bando sukurti visiems suprantamą, tobulą kalbą. Pristatykite tokių bandymų ir argumentuotai paaiškinkite, kuris iš jų labiau pavyko.
5. Pristatykite kelių jums įdomiausių pavardžių kilmę ir reikšmę, argumentuokite savo pasirinkimą. Paaiškinkite, kada ir kaip atsirado pavardės.
6. Lietuvių kalbos istorija gali būti įdomi. Pristatykite jums įdomiausius jos faktus ir argumentuotai paaiškinkite, kuo jie jums patrauklūs.
7. Kaip apie gėrio ir blogio kovą kalbama šiuolaikinėje kultūroje. Argumentuokite savo požiūrį.
8. Kompiuteriniai žaidimai – visavertė šiuolaikinės kultūros dalis. Argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite.

Kreiptis skype : go-get
el.paštu : *****
tel.nr *****
Kaina 10-15 litu

Nemokamai gaukite pranešimą kai bus patalpintas naujas skelbimas kategorijoje Įvairūs skelbimai:
Tadas
Kaunas
Skelbimo nr.:
160588
Patalpino:
Profesionalas/verslas
Perskaitė:
269
Atnaujintas:
2012-02-16 00:00