Dovanojama balta, pūkuota katė Pelenė

Nemokamai

Ieškome globos katytei Pelenei

Kai to kiemo katinėlius maitinanti moteris pamatė ją pirmą kartą, katytė atrodė lyg pasakų princesė nuotaka. Nuo ilgo, akinančiu baltumu švytinčio kailiuko net akyse šviesiau rodėsi. Laikas ėjo, katytės kailiukas jau mažai priminė sniego baltumą. Kiemo dulkės, iš automobilių, po kuriais katytė slėpdavosi, varvantys skysčiai jį numargino šviesesnėmis ir tamsesnėmis pilkomis dėmėmis. Princesė vis mažiau priminė išsipusčiusią nuotaką ir vis labiau – Š.Pero Pelenę. Taip ją ir praminėme. Gyventi kieme Pelenė nemokėjo. Nesugebėjo ji susirasti šilto ir saugaus kampelio. Kiemo senbuvės katės jos į savo būrį nepriėmė. Katytė leido dienas vis slėpdamasi po automobiliais ir laukdama, kol jos pamaitinti ir paglostyti ateis moteris, kuriai vienintelei ji terūpėjo.

Pelenę kieme pastebėjusi ir ja, kaip galėdama, besirūpinusi moteris pasakoja mačiusi panašią katytę viename gretimo daugiabučio langų. Greta katytės retkarčiais suboluodavo senolės veidas. Dabar tą langą dabina naujos užuolaidos, šmėsčioja kiti veidai. Tad gali būti, kad Pelenė buvo paveldėta kartu su kitu turtu. Kaip nereikalingas rakandas ryžtingai išboginta lauk. Kartu su senomis užuolaidomis ir sudubusia sofa. Kaip buvo iš tiesų, niekada nesužinosim.

Katytė jau nebe kieme. Veterinarų nuomone, Pelenei – apie penkerius metus. Ji tikriausiai yra sterilizuota, nes per visą benamystės laiką nei rujojo, nei kačiukų susilaukė. Tiesa, išorinės apžiūros metu jokios žymės ant pilvelio aptikti nepavyko. Tad tikslesnę informaciją turėsime, kai Pelenė vėl nukeliaus į veterinarijos kliniką ir bus patikrinta echoskopu. Katytės puošnusis kailiukas vietomis virtęs prie odos lipte prilipusiu šarvu. Iššukuoti visa tai nėra jokių šansų. Todėl Pelenę reikėtų nuskusti iki „liūto šukuosenos“. To padaryti negalėsime, jei pasibaigus šios globos terminui katytė neras kito prieglobsčio. Juk nepaleisime pusplikės katytės atgal į kiemą. Globa katytei suteikta trims savaitėms. Laikas lekia labai greitai ir pirmoji savaitė jau įpusėjo.

Tad labai ieškome žmogaus, kuris galėtų perimti Pelenės globą. Katytė – labai rami, lėto būdo. Tada nekels nei triukšmo, nei netvarkos. Jei galite padėti Pelenei, skambinkite 8699 *****, rašykite *****

Skelbimas „Dovanojama balta, pūkuota katė Pelenė“ paskutinį kartą atnaujintas 2016-06-22. Siūlome peržiūrėti naujausią „Dovanoja gyvūnus“ turinį.

1 / 3 Dovanojama balta, pūkuota katė Pelenė
Nemokamai gaukite pranešimą kai bus patalpintas naujas skelbimas kategorijoje Dovanoja gyvūnus:
Pelenė
Vilnius
Skelbimo nr.:
208498
Patalpino:
Privatus asmuo
Perskaitė:
956
Atnaujintas:
2016-06-22 11:19