Kaip parduoti butą?

Ne vienas iš mūsų mėgsta burnoti apie sunkų ir neturtingą gyvenimą Tėvynėje, tačiau dažnam yra kilęs straipsnio pavadinimu virtęs klausimas. Žinia, butas gali būti parduodamas ir dėl pasikeitusių (pablogėjusių) gyvenimo sąlygų, tačiau tokie atvejai – greičiau išimtis, nei taisyklė.

Taigi, kurie buto pardavinėjimo būdai apsvarstomi pirmiausia? Pirkėjo ieškojimas giminių, draugų ar pažįstamų rate? Kreipimąsis į nekilnojamojo turto brokerius ar agentūras? O gal skelbimo talpinimas laikraštyje ar internete?

Be abejo, nieko nėra patogiau, kai darbą (o parduoti butą, kaip ir bet kokį kitą daiktą, yra šioks toks darbas) už tave nudirba kas nors kitas. Tačiau už darbą reikia mokėti. Sėkmingo sandėrio atveju nebus itin sunku atsisveikinti su (procentine išraiška) ne tokia jau didele suma. O kaip tuomet, kai būstas parduodamas už, atrodytų, grašius?

Draugai, giminaičiai ar šiaip geri pažįstami yra dažnai pasirengę nuoširdžiai padėti, tačiau sulaukti realių pasiūlymų iš artimųjų rato gali ir nepasisekti. Be to, ne retam (-ai) dėl vienokių ar kitokių priežasčių su artimaisiais piniginų santykių turėti ne itin norisi (o ypač, kai pinigų sumos didesnės už per mėnesį ar kelis gaunamą darbo užmokestį).

Lieka dar vienas variantas – skelbimai. Žinoma, tikriausiai net mintis nekyla apie skelbimo talpinimą laikraštyje – juk tai nepatogus, neefektyvus, pagaliau – morališkai pasenęs turto „atsikratymo“ būdas. Tad lieka skelbimai internete.

Daugelis Lietuvoje (o ypač – Vilniuje ir Klaipėdoje) butus parduodančių gyventojų noriai naudojasi nemokamomis skelbimų tinklapio Parduodu-perku.lt paslaugomis. Šiame portale ypač paprasta talpinti skelbimus su nuotraukomis, galima, pasinaudojus neseniai pradėjusia veikti Google Street paslauga, nurodyti buto vietą žemėlapyje, taip pat įkelti nufilmuotus buto vaizdus iš Youtube. Be to, populiariausi (daugiausiai kartų peržiūrėti) Parduodu-perku.lt skelbimai papildomai reklamuojami portale, taip pat socialiniuose Google+ bei Facebook tinkluose.

Žinant visus šiuos privalumus, akivaizdu, jog parduoti savo butą (ar kitą nekilnojamojo turto objektą) – tikrai nesudėtinga. Juolab, kad visos šios Parduodu-perku.lt paslaugos jums nieko nekainuoja, todėl išbandyti šį turto realizavimo būdą – tikrai verta.

Įdėkite naują skelbimą dabar!