Skelbimų paieška

Paieškos laukelis tinklapio dešiniajame kampe rezultatus pateikia iš visų Parduodu-perku.lt puslapių (skelbimų, pagalbos, patarimų, dažnai užduodamų klausimų ir t.t.), o „Skelbimų filtras“ –  tik iš skelbimų.

Skelbimų tinklapiu Parduodu-perku.lt besinaudojantis kaunietis Krescencijus Šliurpys nusprendė įsigyti naudotą buitinės technikos prietaisą – skalbimo mašiną. Ponas Krescencijus nori įsigyti kokybišką daiktą, todėl ieškos tik vokiečių gamintojų MIELE skalbimo mašinų. Nenaujai skalbimo mašinai jis ketina skirti iki 950 Lt.

Taigi, kaunietis Krescencijus tuojau pat pasinaudoja skelbimų filtru. Pirmiausiai spusteli ant Parduodu-perku.lt logotipo (žr. pav. nr.1) tam, kad patektų į titulinį kategorijų pasirinkimo puslapį (prieš tai žiūrinėjo nekilnojamo turto skelbimus – svajoja įsigyti erdvesnį butą naujos statybos name), o po to spusteli ant „Buitinė technika“ nuorodos (žr. pav. nr.2):

Kategorijos pasirinkimas



Skiltyje „Buitinė technika“ p. Krescencijaus apasilankymo metu – daugiau nei 700 galiojančių skelbimų, tad siekdamas greičiau rasti norimą skalbimo mašiną susiaurina paiešką spustelėdamas ant „Skalbimo mašinos“ nuorodos:

Kategorijos



Akimirksniu atsivertus „Skalbimo mašinų“ kategorijai pasirodo 91 skelbimas apie parduodamas skalbimo mašinas. Kaunietis taip pat pastebi, jog „Skelbimų filtre“ Parduodu-perku.lt sistema automatiškai parinko kategoriją „Skalbimo mašinos“ (vadinasi, paieška bus vykdoma tik šioje skelbimų tinklapio kategorijoje ir todėl ji bus tiksli, o rezultatai pateikti žaibiškai):

Skelbimų sąrašas be filtro



Liko užpildyti skelbimų filtro laukelius norimomis reikšmėmis –

1 – raktažodis (ponas Krescencijus įrašė ieškomo gamintojo pavadinimą „miele“);
2 – kaina „nuo“ ir „iki“;
3 – reikiama kategorija (buvo parinkta automatiškai);
4 – skelbimų „amžius“ (ponas Krescencijus nori matyti skelbimus, įdėtus per pastarąjį mėnesį);
5 – miestas (ponas Krescencijus yra kaunietis, todėl ir ieško skelbimų tik Kaune);
6 – veiksmas (kaunietis nori matyti tik skelbimus, kuriuose skalbimo mašinos yra parduodamos – jokių „perku“, „ieškau“, „siūlau“ ir pan. skelbimų!);

– ir spustelėti mygtuką „Filtruoti“:

Parduodu-perku.lt skelbimų filtro naudojimas



Kaip ir tikėjosi, skelbimų paieškos rezultatai pateikti akimirksniu. Kadangi paieška buvo labai konkreti, tinklapyje Parduodu-perku.lt rastas tik vienas paieškos kriterijus atitikęs skelbimas:

 

Skelbimų paieškos rezultatai

„Skelbimų filtre“ nebūtina užpildyti visus laukelius. Galite įrašyti tik raktažodį arba pasirinkti tik dominantį miestą, įvesti tik kainą „nuo“ ir pan.