Saugiausias skelbimų tinklapis Lietuvoje

Saugiausi skelbimai Lietuvoje

Nuolatiniams ParduoduPerku.lt lankytojams ne naujiena – nuolat rūpinamės savo lankytojų saugumu. Jau daugiau nei du metus vieninteliai Lietuvoje pateikiame saugumo rekomendacijas kiekviename skelbime, prisijungimo bei registracijos puslapiuose.

Tačiau įvairaus plauko internetiniai sukčiai nesnaudžia ir tobulėja kiekvieną dieną, todėl šiandien ParduoduPerku.lt žengia dar vieną žingsnį jūsų saugumui padidinti – į portalą įdiegėme saugumo (SSL) sertifikatą. Pastabesni lankytojai tikriausiai jau atkreipė dėmesį, jog tinklapio adresas iš http://parduoduperku.lt pasikeitė į https://parduoduperku.lt. „S“ reiškia „saugus“.

Kaip tai veikia? Paprasta. Techniškai tai atrodo maždaug taip: lankydamiesi bet kokiame internetiniame tinklapyje jūs iš serverio (kuriame talpinamas jūsų lankomas tinklapis) siunčiatės tinklapį į savo naršyklę (lankomas tinklapis → jūsų kompiuteris). Kai, pavyzdžiui, jungiatės prie tinklapio su savo prisijungimo duomenimis, tuomet iš jūsų kompiuterio duomenys siunčiami į tinklapio serverį (lankomas tinklapis ← jūsų kompiuteris).

Bet kuria kryptimi taip keliaujantys duomenys nėra saugūs, jeigu tas tinklapis nenaudoja SSL sertifikato (t.y. interneto adresas prasideda http://, o ne https://). Nesaugiai keliaujančius jūsų duomenis labai nesudėtingai gali pavogti internetiniai nusikaltėliai (pagrobti prisijungimo vardus, slaptažodžius), taip pat rinkti privačią informaciją apie jus (asmeniai duomenys, jūsų naršymo įpročiai, lankomi tinklapiai ir t.t.).

Pavyzdžiui, jungdamiesi prie savo internetinės bankininkystės, atkreipkite dėmesį į interneto adresą. Jis tikrai prasidės https://, nes dėl akivaizdžių priežasčių bankas suinteresuotas užtikrinti informacijos saugumą. Jūsų informacijos saugumą nuo šiol užtikrina ir ParduoduPerku.lt – saugiausias skelbimų tinklapis Lietuvoje.